Edwin Straver Rally team

Edwin Straver is een beoefend motorcoureur die in zijn carrière op de wegracer, crossmotor, enduromotor en op rallymotor flink gepresteerd heeft

Wij kennen Edwin uit de endurosport als een een geweldige vent. Sportief van inzet en denken, altijd goed gelachen en hard gestreden.

Iedere motorcrosser, enduro rijder of rally rijder heeft gedroomd over de Dakar rally. De beelden van lange zandpaden, slingerend door de woestijn kennen velen.

Om daar met je motor te rijden moet fantastisch zijn, sandsurfing door de duinen onder de strakke zon, her en der een verloren kameel en dan volgas genieten.

 

Edwin heeft het waar gemaakt en is in de Dakar rally gekomen, dat vergt veel voorbereiding, navigeren, rijvaardigheid, lichamelijke fitheid, alles moet 100% zijn.

In 2018 heeft hij voor het eerst meegedaan met de Dakar rally en heeft deze weten te finishen.

In 2019 heeft hij zelfs de Dakar rally gewonnen in het kist klassement, malle moto, dat wil zeggen dat hij de rally rijdt zonder ondersteuning van monteurs. Loodzwaar in het kwadraat!

 

 

De Dakar rally van 2020 heeft hij niet uitgereden, rijdend op een 5e plaats in het klassement, heeft een crash in de voorlaatste etappe ervoor gezorgd dat hij de finish niet heeft gehaald. 

Edwin had ingezet op een behouden koers om zonder verassingen te finishen bij Anja en zijn ouders. Op RTL 7 gaf hij het interview met deze mededeling.

 

 

 

 

 Edwin Straver

 

 

http://www.pelgrimsafety.nl/contact/

 

 

 

Terug naar overzicht

Safe Line Producten

Kwaliteit volgens de hoogste norm

VCA
VCA
Safe Line