Stellingwerfstraat

Een dak met zonnepanelen

 

De pandeigenaar wil graag PV zonnepanelen installeren op het dak. Het dak is daarom voorzien van veiligheidsvoorzieningen bij de opgang van het dak en het dakluik. Pelgrim Safety heeft hierbij rekening gehouden met de toekomstige solarinstallatie.

 

DE WERKZAAMHEDEN VAN PELGRIM SAFETY

Pelgrim Safety heeft verschillende werkzaamheden uitgevoerd bij het pand aan de Stellingwerfstraat in Arnhem, zoals werkplek inspectie, op de daken zijn de risico’s geïnventariseerd en de eisen van de opdrachtgever genoteerd. Op basis hiervan is er een dakveiligheidsplan ontworpen.

 

  • Voor de collectieve valbeveiliging is gekozen voor een Safe Railing veiligheidshekwerk conform EN14122-3, hiermee is het toegestaan zonder PBM`s aan de dakrand te werken. Het bestaande dakluik is vervangen voor een groter dakluik. Deze opent licht met gascilinders en biedt een riante in- en uitstap. De toegang naar het dakluik is voorzien van een passende ladder met haken tegen het wegglijden. Om het zijdelingse valgevaar te voorkomen is er een afscherming bij het trappengat geplaatst. Deze afscherming is geheel in de stijl van de bestaande balustrade en in een bijpassende kleur gepoedercoat. Het afschermende hekwerk is conform het geldend bouwbesluit gemaakt.
  • Het Safe Railing veiligheidshekwerk is met ballastblokken vrij opgelegd, de bevestiging gaat niet door de dakbedekking. Met een kraan zijn de ballastblokken en het dakluik op het dak gedraaid en in een gemarkeerde veilige zone hebben we de hekwerken opgebouwd. De plaatsing op de dakrand is gezekerd aan een mobiel leeflijnsysteem conform EN795B. Het dakluik met geïsoleerde koof is op het dakbeschot gemonteerd. De waterdichte afwerking is gedaan door de dakdekker die de garantie op het nieuwe dak verstrekt. In het dakluik, de dakopgang, is een gebodspictogram geplaatst. De ladder die in de koof van het dakluik kan worden geplaatst is een handzame variant voorzien van aanhaakbeugels en afsluitbare opberg beugels.
  • Het afschermende hekwerk vervangt de originele balustrade en is verankerd in de muur, vloer en aan het plafond op diverse plaatsen.

 

NAAST ADVIES EN MONTAGE OOK DOCUMENTATIE

Pelgrim Safety heeft verschillende documenten aan de pandeigenaar overhandigd:

 

  • Logboek met ingebruikname verklaring
  • Gebruikshandleiding
  • Keuringsoverzicht
  • Dakveiligheidsplan

 

Bekijk de foto’s van het project of neem contact met ons op voor meer informatie over veiligheidsvoorzieningen via 0315 - 842 313 of info@pelgrimsafety.nl. Veilig het dak op, veilig weer thuis!

 

 

Terug naar overzicht

Safe Line Producten

Kwaliteit volgens de hoogste norm

VCA
VCA
Safe Line