Bolderikstraat

Onderhoudswerkzaamheden aan zonnepanelen

 

De pandeigenaar heeft het dak voorzien van PV zonnepanelen. Het noodzakelijke onderhoud om de opbrengst hoog te houden gedurende de jaren moet veilig gebeuren. Pelgrim Safety heeft het dak voorzien van nieuwe veiligheidsvoorzieningen.

 

DE WERKZAAMHEDEN VAN PELGRIM SAFETY

Pelgrim Safety heeft verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

 

  • Werkplek inspectie, op de daken zijn de risico’s geïnventariseerd en de eisen van de opdrachtgever genoteerd. Op basis hiervan is er een dakveiligheidsplan ontworpen.
  • Voor de collectieve valbeveiliging is gekozen voor een Safe Railing veiligheidshekwerk conform EN14122-3. Hiermee is het toegestaan zonder PBM`s aan de dakrand te werken. Het bestaande dakluik is vervangen voor een groter dakluik. Het luik opent licht met gascilinders en biedt een riante in- en uitstap. De toegang naar het dakluik is voorzien van een passende ladder met haken tegen het wegglijden.
  • Het Safe Railing veiligheidshekwerk is met ballastblokken vrij opgelegd, de bevestiging gaat niet door de dakbedekking. Met een kraan zijn de ballastblokken en het dakluik op het dak gedraaid en in een gemarkeerde veilige zone zijn de hekwerken opgebouwd. De plaatsing op de dakrand is gezekerd aan een mobiel leeflijnsysteem conform EN795B. Het dakluik met geïsoleerde koof is op het dakbeschot gemonteerd. De waterdichte afwerking is gedaan door de dakdekker die de garantie op het nieuwe dak verstrekt.
  • De ladder, die in de koof van het dakluik kan worden geplaatst, is een handzame variant voorzien van aanhaakbeugels die wegglijden voorkomen en afsluitbare opbergbeugels.
  • In het dakluik, de dakopgang, is een gebodspictogram geplaatst.

 

NAAST ADVIES EN MONTAGE OOK DOCUMENTATIE

Pelgrim Safety heeft verschillende documenten aan de pandeigenaar overhandigd:

 

  • Logboek met ingebruikname verklaring
  • Gebruikshandleiding
  • Keuringsoverzicht
  • Dakveiligheidsplan

 

Bekijk de foto’s van het project of neem contact met ons op voor meer informatie over veiligheidsvoorzieningen via 0315 - 842 313 of info@pelgrimsafety.nl. Veilig het dak op, veilig weer thuis!

 

 

Terug naar overzicht

Safe Line Producten

Kwaliteit volgens de hoogste norm

VCA
VCA
Safe Line