Veelgestelde vragen

direct antwoord op uw vraag!

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Wij staan u natuurlijk graag persoonlijk te woord om u te helpen, maar met deze veelgestelde vragen heeft u wellicht direct antwoord op uw vraag.

Valbeveiliging met PBM`s of een collectieve oplossing?

De Arbowet adviseert een veiligheidsplan op basis van collectieve veiligheid, hekwerken. Wanneer uit een Risico Inventarisatie & Evaluatie blijkt dat bijvoorbeeld de betredingsfrequentie erg laag is, mag er gekozen worden voor een valbeveiligingssysteem in combinatie met PBM`s.

Werkmethodiek: Valbeveiliging

Een gebruiker kan vallen van een hoogte, maar de val wordt gecontroleerd en onderbroken voordat de grond wordt bereikt.

Werkmethodiek: Gebiedsbegrenzing

Door middel van een maximale reikwijdte kan de gebruiker net tot de rand van het dak komen en nooit er overheen. Dit zorgt voor maximale veiligheid zonder gebruiksbeperkingen.

Vanaf welke hoogte is valbeveiliging verplicht?

Het is verplicht om vanaf 2,5 meter hoogte verschil voorzieningen toe te passen voor het veilig werken op hoogte. Daarnaast is het altijd verplicht om iemand te beschermen tegen letsel, ook bij minder hoogte verschil.

Moet valbeveiliging gekeurd worden?

Ja, valbeveiliging moet periodiek gekeurd worden, minimaal jaarlijks. Dit is in diverse wetsartikelen verplicht gesteld. Laat u door ons informeren.

Wordt valbeveiliging gefixeerd aan het dakbeschot?

Ja, onze Safe Line valbeveiliging wordt vastgemaakt aan het dakbeschot. Op één uitzondering na: het TOPDECK systeem.

Hoelang kan ik in een harnas hangen?

Afhankelijk van de impact van de val kunt u circa 10 minuten in een harnas hangen. Binnen deze tijd moet u gered zijn. Lukt dit niet is een specialistische redding en medische zorg strikt noodzakelijk.

Er wordt een solarsysteem gemonteerd op mijn dak, moet ik nu valbeveiliging toepassen?

Ja, het is verplicht om veilig te werken bij onderhoud aan het gebouw.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van beveiliging op hoogte voor uw werkplek? Neem dan contact met ons op via 0315 - 842 313 of info@pelgrimsafety.nl. Veilig het dak op, veilig weer thuis!

Safe Line Producten

Kwaliteit volgens de hoogste norm

VCA
VCA
Safe Line